Annonce

Annonce

Æggebakker på bord

Hovedparten af sanktionerne blev givet til ægproducenter, som ikke havde styr på holdbarhedsmærkning eller salmonellakontrollen viser kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

De fleste hobbyavlere og landmænd var registreret og havde styr på reglerne for salg af æg, rå mælk og kød, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

”Selvom du køber æg, mælk eller kød hos en hobbyavler eller landbruger, så skal der blandt andet være styr på hygiejne, skiltning og registrering. Når de skal være registreret som fødevarevirksomhed, så er det bl.a. fordi vi skal have mulighed for udføre kontroller og stoppe smitteudbrud, hvis uheldet er ude,” siger Ulrich Pinstrup, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Det var især reglerne om prøveudtagning af mælk og æg samt kravene til holdbarhedsmærkning af æg, der måtte indskærpes. Over halvdelen af sanktioner blev givet til ægproducenter, hvor der ikke var styr på salmonellaprøveprogrammet eller manglende holdbarhedsmærkning.

Til sammenligning måtte Fødevarestyrelsen give sanktioner til 16 pct. af samtlige kontrollerede fødevarevirksomheder i 2023.

Syv pct. af de kontrollerede producenter fik indskærpelser, fordi de ikke var korrekt registreret som fødevarevirksomhed, oplyser Fødevarestyrelsen.

Kontrollerne er foretaget i perioden fra 1. september til og med december 2023.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter